• +359 898 754 532
  • deskastankova@abv.bg
  • Търговище, България
BulgarianEnglishRussian
Хавин Тургай

Хавин Тургай

Певица

Кратко Описание

Хавин Тургай е на 16 години от гр. Велики Преслав. Занимава се с музика професионално от 6 години. Участвала е в най-различни и престижни конкурси, фестивали, концерти и предаванияпосвета. Сред най- значимите и участия и награди са:

  • Гран При в конкурс ,, С песен и обич творим добро“ гр. Пловдив
  • Второ място  в 4 международен конкурс ,,Star Flowers”  Беларус
  • Второ място в международен конкурс ,,Езерски Бисери‘‘  Струга ( Македония)
  • Второ място в международен конкурс  ‚,Шкољкице у плавом‘‘  Сърбия

Желе да слуша и ако има шанса да създава качествена музика в България.Музиката е невероятна сила, тя обединява, лекува и помага. Искада се развива в тази сфера и да се изразява чрез нея  достигайки до възможно най- много хора! Стиловете, в които се припознава са рок, джаз и поп. Любими изпълнители: Freddie Mercury, Bruno Mars, Michael Jackson, Olivia Rodrigo, Любо Киров, Virgo.

През 2016 г. ХавПрез 2020г. Хавин заедно със сестра си Алис записват видео и аудио запис на авторската и песен „ Гледй със сърцето си“ по музика на Хайгашод Агасян, текст Татяна Йотова, аранжимент Светослав Лобошки. Песента е избрана да  оглави новият детски албум на  Хайгашод  Агасян. Едноименният албум включва песни, изпълнени от деца в цяла България по музика, текст или аранжимент на композитора и ще носи заглавието на песента „Гледай със сърцето си“. През 2018г. Хавин и Алис записват кавър на песента ,,Heart of steel’’ , а през 2021 на песена  ,,Nothing Else Matters’’ и двата кавъра могат да бъдат чути на канала на музикална школа ,,New Voices’’.ин издадвасвоятапървасамостоятелнапесен „Гледай със сърцето си“!