„Първи стъпки в изработката на музикален кавър“ с певицата-артист Богдана Петрова

„Госпожо, беше невероятно!...Много интересно и готино!...Благодарим, че ни срещате с млади и силни изпълнители!...Полезна и приятна среща....Тя е печелила “България търси талант“... .Та тя сама създава песните си......“ част от отзивите късно вечерта на 12.11.2020г.

Сдружение „Нови гласове“ организира творческа среща – обучение „Първи стъпки в изработката на музикален кавър“ за поп изпълнители от гр. Търговище с гост-обучител българската певица, продуцент, композитор, текстописец и влогър Богдана Петрова. В срещата участваха ученици от 2 до 11 клас от Търговище, Омуртаг, Попово, Велики Преслав, Велико Търново.  Певците от Клас „Поп и джаз пеене“ към паралелките профил „Изкуства“ при Второ СУ „Професор Н. Маринов“ гр. Търговище и певците от класа на Музикална школа „New voices” гр. Търговище получиха насоки за направа на аудио, видео запис, обработка на гласа си и популяризиране на своя музикален проект.

В платформата за дистанционно обучение Zoom с продължителност 1 час подрастващите изпълнители подробно се запоснаха с творческата дейност, авторски песни и продуциране на един от най-успешните ни млади таланти, печелили музикален формат – незрящото момиче Богдана Петрова. Тя е от малкото в България певици завършили две специалности: „Поп и джаз пеене изпълнителско изкуство“ и „Народно пеене изпълнителско изкуство“. Талантливата пловдивчанка, въпреки безкрайните трудности и препятствия по пътя си не се отказва и за миг от сбъдването на мечтите си. В момента работи по реализирането на поредният си албум. Приятелски разговор между творци, много усмивки, преплетени с изненада и бъдещи очаквания.

Сдружение „Нови гласове“ благодари на Богдана Петрова за безвъзмездното, добронамерено и сърдечно участие! Поздрав за всички Вас е е първата авторска фолклорна песен на Богдана Петрова "Славей В Двори"!

През 2016 г. Богдана Петрова започва своята YouTube кариера със създаване на модернизирани обработки върху едни от най-популярните и обичани народни песни на България както и със създаването на съвсем ново звучене на най-популярните световни хитове. През 2017 г. Тя е поканена да открие заседанието на ООН в Ню Йорк като става първия български изпълнител излизал на сцената на ООН. По-късно същата година е поканена като специален гост солист в новосъздадената инструментална група „GloBalkan“ състояща се от едни от професионалистите Владимир Карпаров – саксофон, Недялко Недялков – кавал, Петър Миланов – китара и Стоян Янкулов – Стунджи – ударни. Взима участие и в първия албум на групата издаден през 2018 г.

От 2018 г. работи в собствено студио като създава множество фолклорни обработки, кавъри на световни хитове и собствени авторски песни. Сама е създател на аранжиментите и обработките си.