• +359 898 754 532
  • deskastankova@abv.bg
  • Търговище, България
BulgarianEnglishRussian
Кристиана-Кирилова-news

На 10 сепетември се проведе четвъртото издание на традиционния концерт – спектакъл „Обичам Бургас“. В незабравимото шоу на сцената на Летен театър Бургас  участваха над 140 певци, танцьори и акробати.  Специален гост участник – кандидат бургазлийка бе 18 годишната талантлива изпълнителка Кристиана Кирилова от Велико Търново. Тя получи покана за спектакъла от Веселин Пренеров, председател на Комисията по култура към Общинския съвет  в Бургас още през месец юни. Тогава  Криси спечели Първа награда на Арт Фестивала „ Сезони” 2022г. в морския град. За спектакълът „Обичам Бургас“ тя подготви микс от любимите песни на Ваня Костова  и йодел, с който стана разпознаваема в ТВ формата „България търси талант” 2022.

„За мен беше чест  да бъда на една сцена с Тони Димитрова, Стефан Илчев, Драго Драганов, „Фортисимо“, група „Тоника“ и мн. др. популярни личности. Благодаря на моя вокален педагог Десислава Станкова, че ми помогна да представя себе си въздействащо и запомнящо. Няма да забравя бурните продължителни аплодисменти и топлина на публиката” развалнувано сподели единадесетокласничката.  

Четвъртото издание на концерта е уникален и с това, че събера в едно четири вида изкуства – музика, танц, поезия и живопис. Всички изпълнения бяха съпроводени със специални танцови хореографии, изпълнени от 5 балетни формации. По време на рециталите на голяма видеостена бяха показвани подбрани картини на бургаски художници от Бургас.

Спектакълът „Обичам Бургас“ е определян от мнозина като най-бургаския концерт. Той е създаден за всички, които носят Бургас в сърцето си и е кулминация на лятната културна програма на морския град. По традиция и тази година всеки зрител получи подарък – знаменце с логото „Обичам Бургас“.